Aktivnosti u džematu

Svečano otvorenje džamije u Jusićima

U subotu,16.07.2022. godine u Jusićima je svečano otvorena novoizgrađena džamija. U petak poslije akšam namaza proučen je mevlud, održan vazu nasihat od strane glavnog imama MIZ Zvornik, hafiz Izet e. Salkanovića, te dodijeljene zahvalnice.

Program otvaranja počeo je u 11:30 učenjem Kur'ana, te obraćanjima mjesnog imama Hariz ef. Pašića, predsjednika Građevinskog odbora hadži Murata Latifovića i glavnog imama, hafiz Izet ef. Salkanovića. U nastavku se obratio i Ramiz Salkić, potpredsjednik NSRS, te muftija tuzlanski dr. Vahid ef. Fazlović.

Veoma nadahnut govor održao je poglavar Islamske zajednice u BiH, reis-ul-ulema dr. Husejn ef. Kavazović. Esmir ef. Hasanović, član GO, imam u Sepetarima (MIZ Tuzla), rodom iz Jusića je u najljepšem svjetlu predstavio Jusiće i moderirao tokom programa.

Čast da otvori džamiju pripala je Izetu Muratoviću, najvećem vakifu džamije, ali je zbog njegovog odsustva tu čas u njegovo ime obavio njegov brat Murat Muratović. 

Tokom programa uručene su vakufname za deset najvećih vakifa, od ukupno njih 84.

Posjeta je bila neočekivano dobra, ali su Jusićani još jednom pokazali svoje gostoprimstvo i potrudili se da svi gosti budu počašćenji kao najrođeniji.

Neka Allah ukabuli dobrotvorima i vakifima, a nas učini od onih koji će džamije graditi i u njima padati na sedždu Allahu dž.š.

Broj pregleda članaka
4649074

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga