Dženaze

DŽENAZA RAHMETLI FADILU BANJANOVIĆU(1962-2011) BIĆE OBAVLJENA U KOZLUKU U SUBOTU 17. 12. 2011.G.

delegat u Vijeću naroda Republike Srpske i predsjednik Opštinske organizacije SDP-a u Zvorniku. Ranije je bio pomoćnik ministra za obnovu, razvoj i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona.

Bol, tuga, suze i nevjerica danas u Kozluku.

- Tužna sam ja majka kada sam dočekla da moj Fadil umre. Živio je za povratak i ove ljude. Umro je 50 metara od kuće gdje se rodio, kazala je kroz suze Hidajeta Banjanović. - Bili smo zajedno danima. Išli u lov u nedjelju. Pješačio je dugo, dugo pored Drine. Njegovo zdravlje je u posljednja dva mjeseca bilo posebno narušeno, zato sam iz Beča došao da budem s njim, kazao je Adil Banjanović, Fadilov brat blizanac.

- Došao je kući iz Sarajeva, ostavio stvari. Kazao je da ode do čaršije. Poslije toga, još je dva puta nazvao da pita kako sam, što me iznenadilo. Zašto me toliko pita, mislila sam. Nakon pola sata došao je sin i tražio ga. Otišao je da ga traži.Vratio se kući i rekao: - babo je umro, ispričala nam je Fadila Banjanović, supruga.

U posljednjih pet godina Fadil se nije dobro osjećao. Umro je od infarkta srca. Ljekari u zvorničkoj bolnici pokušali su reanimirati Fadila Banjanovića, ali bezuspješno. Mještani Kozluka uz porodicu također su u šoku.

- Da nije bilo Fadila ko zna da li bi smo se i kada vratili u Podrinje. On je naš otac. - Mi u Kozluku još ne možemo prihvatiti da Fadil nije sa nama, kažu mještani.

Iza Fadila Banjanovića ostala je supruga Fadila,sin Ševko i kćerka Šejla. Država je sada na potezu, jer u ovoj porodici niko nije zaposlen. Zbog velikog intersovanja ljudi iz BiH i dijaspore dženaza Fadilu Banjanoviću bit će održana u subotu nakon podne namaza u mjesnom mezarju u Kozluku.

RTV TK
Broj pregleda članaka
4627315

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga